Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Στο μικροσκοπιο τα οικονομικα του Δημου Πύργου

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο η Επιτροπή Απογραφής του δήμου Πύργου, υπό την προεδρία του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Αργυρόπουλου.
Αντικείμενο της επιτροπής είναι η καταγραφή όλων των περιουσιακών και οικονομικών στοιχείων του νέου διευρυμένου δήμου Πύργου, διαδικασία που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Αργυρόπουλος υπογράμμισε ότι το έργο της συγκεκριμένης επιτροπής είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθότι για πρώτη φορά θα έχουμε τα περιουσιακά στοιχεία του δήμου, ποιες είναι οι υποχρεώσεις του, ποια είναι τα χρηματικά διαθέσιμα και οι οφειλές:
«Η επιτροπή απογραφής θα εργαστεί συστηματικά και μεθοδικά τον επόμενο μήνα καθώς το έργο της θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Όλο αυτό το διάστημα θα προσπαθήσουμε, μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, η συμβολή των οποίων είναι θα έλεγα καταλυτική για να πετύχουμε στο έργο μας, να έχουμε μια πλήρη εικόνα για τα οικονομικά στοιχεία του νέου δήμου Πύργου».
Καταλήγοντας, ο κ. Αργυρόπουλος τόνισε: «Θέλουμε έναν δήμο νοικοκυρεμένο, οικονομικά αυτάρκη ο οποίος θα μπορεί να προγραμματίζει δράσεις ανάπτυξης για κάθε περιοχή του δήμου, καθώς επίσης και δράσεις για την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Πιστεύουμε ότι με την ολοκλήρωση της απογραφής θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής στον Πύργο».

Πηγή : http://pyrgospress.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: